Het Digital Trust Center (DTC), opgericht door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, heeft als missie om ondernemend Nederland digitaal weerbaarder te maken tegen de toenemende cyberdreigingen. Dit zijn bedrijven variërend van zzp’ers tot aan grote bedrijven. Het DTC voorziet het bedrijfsleven van adequate, laagdrempelige informatie die bijdragen aan de cyberweerbaarheid van het bedrijfsleven.Digital Trust Center helpt met veilig digitaal ondernemen. Win hier informatie en advies in over cyberweerbaarheid.

TIP: Een van de activiteiten van het DTC is het ontwikkelen van tools zoals de Basisscan Cyberweerbaarheid
Voor veel ondernemers is het lastig om in te schatten hoe de digitale veiligheid van hun onderneming ervoor staat. Het DTC heeft daarom de Basisscan Cyberweerbaarheid ontwikkeld waarmee ondernemers zelf de cyberweerbaarheid van hun onderneming kunnen testen. De scan legt stellingen voor aan de hand van de 5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen.

 

 

(artikel van een bank)

Je bedrijf verzekeren tegen brand of inbraak is voor de meeste ondernemers logisch. Maar ben je eigenlijk wel voorbereid op een cyberaanval? De cijfers liegen er niet om, want het aantal hacks steeg in 2019 met maar liefst 63 procent.

Waarom is bescherming tegen cybercriminaliteit zo belangrijk?

In 2019 heeft meer dan 50% van alle Nederlandse bedrijven en overheidsinstellingen te maken gehad met een cyberaanval. De gemiddelde schade van deze cyberaanvallen was € 300.000, een hoger bedrag dan de gemiddelde schade van uitslaande brand. Dat alleen grote bedrijven getroffen worden door cybercriminaliteit is een misverstand. Het is namelijk ook voor midden- en kleinbedrijven een bedreiging. Hackers kijken namelijk niet naar de grootte van je bedrijf, maar of ze makkelijk binnen kunnen komen.

 

Checkpunt HandelsparTij Politie

Controleer verkopergegevens

Voordat u met iemand zaken doet via een handelssite of webshop, kunt u hier controleren of er meldingen over deze (ver)koper zijn gedaan. 

Maak een Gratis Website met JouwWeb